Menu
Werken bij Atelier de Loeff

Werken bij Atelier de Loeff

Werken bij De Loeff

AFDELINGEN

Bij Atelier de Loeff zijn wij op zoek naar nieuwe medewerkers. Je kunt bij ons op drie verschillende plekken werken, dit hangt af van wat je leuk vindt. Deze plekken zijn

  • Kaarsenatelier
  • Winkel
  • SamSam

Op het kaarsenatelier kan je leren kaarsen te maken in alle vormen en maten. Het leuke van kaarsen maken is dat er zoveel stappen bij komen kijken dat er voor ieder wel iets tussen zit om te maken. Hierdoor is het mogelijk dat iedereen op zijn eigen niveau kan meewerken. Het werk varieert van wasplaten breken in brokjes tot nieuwe kaarsen ontwerpen. Omdat we veel verkopen in de winkel en orders hebben hoef je je nooit te vervelen bij ons. Vind jij het leuk om je handen uit de mouwen te steken en mooie handgemaakte kaarsen te maken dan is het kaarsenatelier misschien wel iets voor jou. Kom gerust een keer kijken.

In de winkel worden de door ons gemaakte producten verkocht. In de winkel leer je hoe je klanten kunt aanspreken en/of helpen middels trainingen. Ook leer je de kassa te bedienen zodat je de klanten kunt helpen met het afrekenen. De winkel is een open Atelier. In de winkel kun je o.a. werken aan het dompelen van kaarsen en cadeau tasjes schilderen. De klanten kunnen dan zien hoe de producten gemaakt worden en vragen kunnen beantwoord worden.

Op SamSam werk je voor de kaarsenmakerij én neem je deel aan activiteiten die gericht zijn op expressie en beleving. Voor de kaarsenmakerij doen je eenvoudige werkzaamheden zoals stukjes kaars breken, sorteren op kleur, kaarsen raspen en eenvoudige kaarsen maken. Je kunt je verder ontwikkelen en stapsgewijs op het atelier gaan werken en zo een volleerd kaarsenmaker worden. Ook kun je gaan leren om in de winkel te gaan werken. Met SamSam ga je o.a naar de stadsbibliotheek op de Neude, je gaat samen koken of bewegen op muziek. Je kunt er ook schilderen en knutselen en soms maak je een kleine stadswandeling.

Het is mogelijk om op alle drie de afdelingen te werken. Op elke afdeling zijn er trainingen te volgen en leer je technieken op creatief ambachtelijk gebied. Er is altijd een begeleider aanwezig op iedere afdeling.

VOOR WIE?

Voor 45 volwassenen met een beperking. Per dag zijn er circa 25 tot 30 cliënten aanwezig. Atelier de Loeff heeft stagemogelijkheden voor leerlingen van het speciaal onderwijs. De cliënten hebben affiniteit met creatieve, ambachtelijke werkzaamheden. Cliënten die in de winkel werken, zien er netjes en verzorgd uit en vinden het leuk om met klanten om te gaan. Werken op zaterdag is gewenst maar geen verplichting.

DIENSTVERLENING

De begeleiders besteden aandacht aan het aanleren of onderhouden van arbeidsmatige vaardigheden en kijken daarbij naar de mogelijkheden van de cliënt. Samen met de cliënt en zijn netwerk wordt bepaald welke ondersteuning wenselijk is. Dit wordt vastgelegd in het ondersteuningsplan.

METHODIEK(EN)

BOL (begeleid ontdekkend leren): Cliënten krijgen ontdekruimte in het aanleren van nieuwe vaardigheden. Dit kan op praktisch, maar ook op sociaal gebied zijn. De denkvaardigheden van de cliënt worden op deze manier aangesproken en ontwikkeld.

PAND

Atelier de Loeff ligt in het centrum van Utrecht nabij de Neude, op loopafstand van diverse winkels. Het atelier is gelijkvloers en beschikt over een binnenplaats. Iedere afdeling heeft zijn eigen ruimte. Er is een kleine gezamenlijke kantine waar voor koffie en thee wordt gezorgd. Er is geen speciale rustruimte aanwezig

  • Bereikbaar per OV: op loopafstand van het station Utrecht Centraal. Er stoppen diverse stadsbussen op 2 minuten loopafstand
  • Rolstoeltoegankelijk
  • Invalidentoilet aanwezig

VERWIJZING EN INDICATIE

Je kunt bij ons terecht als je een indicatie hebt vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) of een beschikking vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) voor een maatwerkvoorziening (arbeidsmatige activering).

Zit je nog op school, dan is een stageplek mogelijk.

  • Als je het leuk lijkt neem dan contact met ons op door te bellen of door een mail te sturen.

AANMELDEN, BEZOEK EN INFORMATIE:

Wilt u een oriëntatie bezoek brengen, u aanmelden of meer informatie over de dienstverlening van Reinaerde? Neem dan contact op met Klantadvies van Reinaerde.